Начало - Актуално - за НПО - Пресконференция на тема: Отбелязваме Месеца на борбата с рака на белия дроб. Какви са новите възможности за лечение?

Актуално :: за НПО

Пресконференция на тема: Отбелязваме Месеца на борбата с рака на белия дроб. Какви са новите възможности за лечение?

На 16 ноември 2017 г. (четвъртък) от 11:00 часа в Пресклуб БТА (бул. „Цариградско шосе“ №49) ще се проведе пресконференция на тема: Отбелязваме Месеца на борбата с рака на белия дроб. Какви са новите възможности за лечение?

В пресконференцията ще вземат участие:
- д-р Марчела Колева, д.м., специалист по медицинска онкология, Отделение по медицинска онкология, УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“
- проф. д-р Данаил Петров, д.м.н., началник Клиника по гръдна хирургия, МБАЛББ „Света София“ ЕАД
- д-р Александрина Влахова, д.м., Клиника по обща и клинична патология към УМБАЛ „Александровска“
- д-р Иван Вецев, експерт „Достъп до лечение“ към Национална пациентска организация

В месеца за борба с рака на белия дроб - ноември, за втора поредна година медицинските специалисти и пациентските организации обединяват усилията си, за да насочат общественото внимание към това коварно заболяване, което с всяка година увеличава броя на жертвите си.
По време на събитието ще бъде представена актуална информация за заболеваемостта, диагностиката и лечението на рака на белия дроб. Специалистите ще представят симптомите, рисковите фактори и възможностите за прилагането на персонализиран подход и използването на таргетна терапия в случаите, в които тя е приложима.
Ще бъдат засегнати и въпроси около важността на точния и категоричен резултат от хистологичното изследване като определящ по-нататъшния подход за лечение на пациента. Пациентската организация ще представи и своите наблюдения, както и резултати от стартиралия преди година проект за подкрепа на пациенти с рак на белия дроб.