Начало - Актуално - Зa членовете - ОТБЕЛЯЗВАМЕ СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА ЗА БОРБА С ГЛАУКОМАТА (12-18 МАРТ)

Актуално :: Зa членовете

ОТБЕЛЯЗВАМЕ СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА ЗА БОРБА С ГЛАУКОМАТА (12-18 МАРТ)

На 14 март 2017 г. (вторник) от 13:30 часа в хотел „Хилтън“, зала „Рожен“ ще се проведе Консултативна среща, посветена на борбата с глаукомата – най-често срещаното очно заболяване, водещо до необратима слепота. Поводът е Световната седмица за борба с глаукомата, която тази година се провежда от 12 до 18 март.

Целта на срещата е създаване на постоянно действащ борд, който да обобщи данните за заболеваемостта в страната, икономическия ефект върху обществото и да създаде работеща програма за предотвратяване на заболяването и подобряване качеството на живот на пациентите с глаукома. Инициативата е на пациентска организация „Глаукома“ и Институт за здравно образование.

В края на срещата е предвидена пресконференция за медиите, на която ще бъдат оповестени взетите решения, заедно с актуална статистика. Ще бъде изнесена и информация за мащабна безплатна скринингова програма за ранна диагностика на глаукома, която ще се провежда от март до октомври 2017 г.

За участие в срещата и пресконференцията са поканени:
  1. Проф. д-р Ива Петкова, национален консултант по очни болести
  2. Проф. д-р Лъчезар Войнов, национален консултант по очни болести
  3. Проф. д-р Мариета Конарева-Костянева, председател на УС на Българско глаукомно дружество
  4. Доц. д-р Наталия Петкова, основател на Българско глаукомно дружество и дългогодишен негов председател
  5. Проф. Генка Петрова, ръководител на Катедрата по социална фармация и фармаикономика на Фармацевтичния факултет
  6. Георги Димитров, председател на Сдружение „Пациентска организация „Глаукома“
За допълнителна информация: Юлия Андреева, тел. 0889809911, еmail: office@healthedu.eu