Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Тодор Петров

-: Септември 03, 2011, 17:04:43 1 Обща дискусия / Моята лична история / Re:Срещу пандемията от лекарски грешки и...цинизъм

По повод изказването на проф.Миланов ме изкафеи на следващия ден в сутрешния блок на канал 1 как д-р Йорданов зам-председател на БЛС коментира изказването на Миланов че е било доста емоционално :)

-: Юни 20, 2011, 16:14:02 2 Здравната система / Права на пациента / Re:Относно преглед на цивилни пациенти в Очен кабинет към ВМА

ВМА е една болница с малко по-специален статут от останалите държавни лечебни заведения и смисъла и е да осигури адекватно лечение служещите във "великата ни армия" - интерпретация на написанотоми в кавички е просто паразити, защото ние им плащаме прекалено много пари за безпредметни разходи, като се замисля обаче кому е нужна тази "армия" и какво друго прави освен че харчи парите ни?
Безспорен факт е че ВМА разполага с огромен ресурс и потенциал от техника и специалисти.Написаното в сайта им е истина, само че вие явно сте попаднали на някой откачен старшина с промит мозък или негов/а  близък/а, за който ако не си под пагон, значи не си човек.
Смятам че би трябвало да подадете сигнал лично към директора на болницата поради две причини.
1. Недупостимо е грубото отношение на служител на болницата.
2. Нарушено е правото ви за избор на лекар или ограничен е досптъпа ви до медицинска помощ.
Ако помните и имената на хората е още по-добре, защото така няма да се размие отговорността.
Като всяко едно държавно лечебно заведение, ВМА има сключен договор с НЗОК и работи с направления-последното го казвам от опит защото самия аз се лекувам там и то напълно безплатно,с талон за преглед или за хоспитализация.
За щастие не съм военен.

-: Април 21, 2011, 18:26:50 3 Обща дискусия / Моята лична история / Re:КАЖЕТУ МИ КАК ДА ПОСТЪПЯ? /ИЗНУДВАНЕ СЛЕД ОНКООПЕРАЦИЯ В ТОКУДА/

Дарение се прави не на сила и с искане, а като акт на добра воля.
В случая ти искат дарение,спокойно им кажи да си гледат работата, ти не искаш да го направиш и точка.
Епикриза нямат право да не издадат, ако ти откажат това както ти казва Дани пускаш сигнал в ЗК и/или в медицински одит и ще бъдат глобени заради това.
Съветвам те да смениш болницата след това, защото от всичко до сега което съм гледал и слушал тази болница е добра, дори на доста високо ниво-факт, но лечението там е прекалено скъпо за повечето хора.

-: Март 06, 2011, 02:06:34 4 Обща дискусия / Моята лична история / Re:Болки в корема и като отражение и болки в кръста

За съжаление дежурните оплаквания на джипитата... нямали направления, а гениколога от своя страна има право да ти даде направление също за друг специалист, защо не го е направил?Безобразие.
Не знам какво да те посъветвам, може би аз бих се влушал в съвета на Дани за уролог по-скоро, да не би да е нещо свързано с бъбреците, а болката действително не е от ден два.

-: Януари 26, 2011, 09:51:41 5 Здравната система / Права на пациента / Re:Токуда болница - дарения

Drandy, до известна степен съм съгласен с теб за доплащането, но от друга страна частната болница не винаги разполага с най-добрите лекари и в някои от тези болници освен "хотела" нищо друго не е "5 звездно".
Тук не казвам че няма частни болници които като цяло са на светлинни години напред от държавни.
Понеже темата е за болница Токуда, да тя е една отлична болница, но с какво превъзхожда ВМА тази болница например?

-: Януари 18, 2011, 13:18:58 6 Здравната система / Права на пациента / Re:Отказани изследвания за дете

Ако пазите амбулаторните листове от прегледа при този лекар, който е отказал да направи изследването заедно с амбулаторния лист и резултата от изследването ще му бъде извършена проверка и нй-малкото нещо което може да се направи е да бъде санкциониран заради това че не си е свършил работата.
Стаматов, друже нали си лекар, хайде интерпретирай тези резултати и пак защитавай колегата ти ...

-: Януари 12, 2011, 18:42:11 7 Здравната система / Права на пациента / Re:Отказани изследвания за дете

Здравейте, реазбира се че можете да подадете оплакване от лекаря, това можете да направите и чрез НПО, обадете се на горещата линия 070010515 и оттам ще ви бъде обяснено какво и как точно да направите, ако сте от Пловдив мога да ви съдействам и аз.
Надявам се че пазите амбулаторните листове от прегледите.

-: Януари 10, 2011, 21:49:00 8 Здравната система / Права на пациента / Re:Нарушаване на пациентските права във ВМА софия

Да, права сте че всеки има право на мнение, аз изказах своето както и вие вашето.
Не съм искал да прозвучи казаното от мен в защита или обвинение на някой, факт е че човека го няма и в това е най-голямата трагедия, както го казах и одеве е нелепо в 21-ви век да си отиват толкова нелепо млади хора.
Вие имате право да имате информация за всичко което се случва и никой не би трябвало да премълчава и да ви спестява нещата, а да ги нарича с истинските им имена.
Права сте също че ако донора е бил несъвместим биха могли да спасят друг живот.
Наистина оставам много учуден и шокоран как може да има такова отношение, въпреки натовареността на екипа те винаги са се старали да отделят нужното внимание на хората, а аз влизам там за 2-3 дни минимум на всеки 6 месеца.

-: Януари 10, 2011, 14:29:19 9 Здравната система / Права на пациента / Re:Нарушаване на пациентските права във ВМА софия

Здравейте, съжалявам за загубата на момчето ви, наистина е нелепо по този начин да си отиват млади хора от този свят в 21-ви век когато медицината е толкова напреднала.
Действително вие е трябвало да бъдете информирани за състоянието на момчето,какво и как се случва с него и какви мерки следва да бъдат предприети.
Редно е било да поговорят с вас дали евентуално има кой да стане донор за момчето.
Не винаги обаче има съвместимост между донора и човека нуждаещ се от трансплантация, но при положение че казвате че дъщеря ви е могла да стане донор разбирам че са направени изследвания за това.При това положение изниква и друг въпрос, защо не е станала тя донор?
Не всеки пациент с чернодробна цироза е обречен.Когато заболяването се хване в един сравнително ранен етап то може да се контролира и аз лично познавам десетки хора живеещи с това заболяване дълги години, от тях се иска нещо елементарно да приемат терапията си по предписание на лекарите и да спазват режим- да не пият никакъв алкохол в никакъв случай, да се съобразяват с хранителния режим,да не се натоварват много физически и да почиват повече.
Не искам да звучи като защита написаното в следващите редове към екипа на клиниката, но аз лично се познавам с всичкоте хора които имена цитирате.Пациент съм на тази клиника от 12 години и голяма част от прочетеното меко казано ме шокира.
Да факт е че това е най-натоварената гастроентерологична клиника в България,персонала е напрегнат,но за мен там са най-добрите.Това обаче по никакъв начин не оправдава хората които са го оставили в коридора, подритвайки носилкатаслед операцията и едва ли някой от лекарите и ръководството знае за това, защото там изключително много се държи на всичко.
Благодарение на д-р Милашка, д-р Ханджиев и доц. Кацаров аз в момента съм в добро здраве.
Не бива да ги съдим обаче че не са отговорили на обаждането ви, все пак и те са хора и не могат да бъдат 24 часа онлайн, а ако това е било в работно време наистина е трудно да се свърже някой с тях защото през повечето време или преглеждат или са в операционната.Едва ли на вас ще ви стане приятно ако по време на прегледа лекар вдигне телефона си и започне да говори.Нека погледнем нещата и от тази страна на нещата.

-: Декември 28, 2010, 10:58:03 10 Здравната система / Права на пациента / Re:задължителни имунизации

Здравей Доротея, коя ваксина не е поставена навреме и я отлагат?
Естествено че цената на КП е тази която са ви казали от РЗОК, това че болницата търси пълненето на дупки в бюджета си не е твой проблем.
За коя КП става дума да ти я постна.

-: Декември 28, 2010, 10:47:53 11 Обща дискусия / Моята лична история / Re:Отказ на спешна медицинска помощ в УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив

Здравей слънце ,съжалявам за нелепата загубата на майка ти...
Спешния терапевтичен кабинет на пещерско често се прочува с подобни неща и аз не веднъж съм правил скандали там, точно кабинета до лабораторията който има 2 входа залата с леглата и лекарския кабинет.
Последния път заради който вдигнах на крак цялото спешно беше заради отношнието.Човек се чувства зле, стои пред кабинета и чака да благоволят да я поканят, лекар естествено няма, някъде сигурно спи или на кафе а в кабинета една сестра която излиза като някакъв падарин и на висок глас разпитва кой какво му има.
Аз  естествено се възпротивих и и направих забележка че пациента има право да спести обяснения за заболяването си и състоянието пред хора, т.е. има право на тайна, тя се развика от къде на къде ще и държа сметка и че кой какво право има не мога да и кажа аз, тя била правилника, разбира се стана голям скандал но в крайна сметка дойде някакъв лекар и и направи забележка че не е права и да се прибере да си върши работата.
Пазиш ли документи те от бърза помощ, с които са ви транспортирали до спешното?
Ако ги пазиш с тях и епикризата за фаталния изход от болницата да пуснем един сигнал към мед. одит, вече няколко пъти има наложени санкции оттам към спешното,а листа за прегледа те ще го изискат служебно.
Ако решиш че искаш можеш да се свържеш с мен да ти съдействам 0879 44 99 84 Тодор Петров.

-: Ноември 16, 2010, 18:44:39 12 Здравната система / Здравното осигуряване в България / Re:проблем с направление за акушер-гинеколог

Според мен също АГ иска да усвои повече направления, да си направи прегледи по една диагноза и после да започне да наблюдава бременността, мисля че ОПЛ е прав в случая.
Защо не потърсиш друг АГ да те наблюдава?

-: Ноември 11, 2010, 16:16:22 13 Здравната система / Права на пациента / Re:Токуда болница - дарения

Снежанка за съжаление смятам че си права, действително ако човек няма възможност да плати тази сума за "дарение" какво ще прави?
Специално за тази болница съм чювал доста неща, по повод дарения, избор на екип и др...
Лично аз бих избрал аз или мой блисък да отидем във ВМА вместо в Токуда, не само заради тези практики на частната болница, причините са доста.

-: Ноември 10, 2010, 14:25:29 14 Здравната система / Права на пациента / Re:Токуда болница - дарения

За съжаление това не е първия случай за частна болница.
Ако има разлика между цената на операцията и тази заплащана по клиничната пътека от болницата са длъжни да ви уведомят от това.
Също така аз мисля че дарението към болницата е доброволен акт и ако го внесете това означава че го правите на собствена воля и никой не е искал това от вас.

-: Ноември 03, 2010, 11:01:01 15 Здравната система / Права на пациента / Re:Подкрепяте ли протестите на лекарите?

Аз също бих подкрепил от части лекарските протести.
Заставам не само зад истинските лекари, а зад целия некорумпиран медицински персонал който си върши работата съвестно, за подобряване на техните условия на труд и достойното им заплащане.
Страници: [1] 2 3 4