Автор Тема: Издаване на продължаващ болничен лист от Втора поликлиника  (Прочетена 1043 пъти)

Милена Карагрошева

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 1
  • Профил
Здравейте,
Дъщеря ми е студентка в 5.курс в СУ и е бременна в шестия месец. Има CRT и е с група инвалидност. Предвид здравословното й състояние, се налага издаването на болничен лист, който да се представи в юридическата кантора, в която работеше.
Има два варианта за продължаването му - безплатен, по Здравна каса и платен, който е 30 лв. Избрахме по каса, тъй като няма прекъсване на здравните й осигуровки.
Искам да изкажа огромното си възмущение от така наречените ЛЕКАРИ, с които се налага да общува бременна бъдеща млада майка - дъщеря ми е на 24 години. Т.нар. д-р Георгиев от Втора поликлика, който беше на смяна там, е държал дъщеря ми права по време на целия разговор / около 20 минути/, отказал издаване на продължаващ болничен, защото не си е платила 60 лв. и най - нагло е върнал цялата документация. На папката с документи най - отгоре пише, че има опасност от аборт!!! Обяснил, че щом отказва, може да отиде в МЦ"Лора" и да си плати там / интересно, там се плаща 30 лв., а по здравна каса е 60 лв./. Дъщеря ми излезе много разстроена, плачеше от безсилие и несъгласие с несправедливостта и трудно ми обясняваше арогантността и абсолютното безхаберие на този човечец, който едва ли знае какво означава да очакваш дете в нейното състояние, колко грижи са положени за самата нея, за да бъде задържано бебето... Реших, че заради нея това трябва да стане достояние на всички хора. Поисках веднага да се оплача и да попитам на какво основание се искат пари, но разбира се, никой не ми отговори.
Потърсихме другия лекар - гинеколог от лекарската комисия - той пък ходел в определени дати с работно време - 14.00 - 14.30ч.
Извинявайте, но това е абсолютно безобразие!!! Разхождаш в най - горещото време бременни жени, за които е ясно, че шом се нуждаят от продължаващ болничен, имат здравословен проблем и ги ВРЪЩАШ, защото отказват да си платят 60 лв.?
Много се надявам, че ще има направена проверка на тази порочна практика. Съжалявам, че не влязох вътре заедно с дъщеря ми, защото разговорът определено трябваше да бъде записан и предоставен за разследване. Не е редно да продължава това безобразие и безпардонно отношение към хората, а в случая говорим за бъдеща майка.
Има още много въпроси, които напират у мен, но на един определено ще съм благодарна да получа отговор от Вас, по възможност - докога трябва пациентът да бъде куриер между службите и такива лица / защото за мен това не е мъж, баща, личност, да не говорим ЛЕКАР, независимо от дипломите, които има/ да опосредстват получаването на това, което ти се полага?
Предварително благодаря за отговора Ви!
Оставам с цялото си уважение към българския лекар, защото благодарение на него, моята дъщеря е завършащ юрист с пейс-мейкър от 5-годишна възраст.

Anastosun

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 2
  • Профил
Is there anybody else using the site?

Thanawart

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 2
  • Профил
The article is very good offline. I like to read to follow you.